Boogschieten met PlayMoGym op Sportfestival Gendt. (foto: Sanne Cobussen)
Boogschieten met PlayMoGym op Sportfestival Gendt. (foto: Sanne Cobussen) Foto: Sanne Cobussen

Sportfestival Walburgen Gendt

in een brandend zonnetje

GENDT - Op Sportpark Walburgen is op zondag 4 september alweer het derde Sportfestival van Gendt georganiseerd. Vijf sportverenigingen presenteerden in een brandend zonnetje verschillende sportactiviteiten die in Gendt worden aangeboden. 

Deze verenigingen waren: Badminton Club Gendt, Dansatelier over de Linge, Sportvereniging de Tweestroom (Beachvolleybal), Tafeltennisvereniging Getavé, Tennisvereniging LTC Gendt (Beachtennis). Daarnaast was Lloyd Jackson aanwezig om de activiteiten van PlayMoGym met de kinderen te ontdekken. Kinderen konden bij hem een survivalparcours lopen en handboogschieten. Harmonie St Caecilia zorgde voor een muzikale noot door de aanwezige kinderen slagwerkworkshops aan te bieden.

Waarschijnlijk door het erg warme weer en de topprestaties van ‘onze’ Max Verstappen op Zandvoort viel de opkomst enigszins tegen. Door de beperkte aanloop konden de aanwezige ouders en kinderen volop meedoen aan de verschillende activiteiten. De deelnemende verenigingen betreurde de matige opkomst in aantallen. Maar diverse verengingen gingen niet ontevreden naar huis verschillende kinderen gaan komende weken proeflessen volgen bij tafeltennisvereniging GeTaVé, Dansatelier over de Linge, Harmonie St Caecilia en kinderen gaan hun kinderfeestje vieren samen met PlayMoGym.

Met met GendtVooruit en WalburgenBeweegt gaan we dit Sportfestival evalueren met de deelnemende verenigingen en bekijken we hoe we volgend jaar het Sportfestival kunnen programmeren en organiseren.