Big Band Bemmel opent Uit in Bemmel Markt. (foto: Hennie van Diest)
Big Band Bemmel opent Uit in Bemmel Markt. (foto: Hennie van Diest) Foto: Hennie van Diest

Uit in Bemmel Markt:

impuls voor culturele sector

BEMMEL - De Uit in Bemmel Markt op zaterdag 3 september voldeed aan alle verwachtingen. Wat een goede samenwerking tussen de culturele sector, de vijf basisscholen en ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

De Uit in Bemmel Markt was de aftrap van de CulTour, die nog vier andere kernen van Lingewaard aandoet, te beginnen in Huissen in oktober. Daarna volgen Gendt, Doornenburg en Angeren. De CulTour is mede mogelijk gemaakt door Covidgelden die van de overheid zijn ontvangen. Wethouder Slob opende het evenement om klokslag 13.00 uur.

Liefst veertien optredens op De Markt en in de TheaterKerk, vijftien Bemmelse kunstenaars die exposeerden in diezelfde TheaterKerk en 25 kunstwerken gemaakt  door leerlingen van alle basisscholen onder leiding van Clink (voorheen De Open Academie), tentoongesteld in evenzovele etalages of winkels. En dan nog een vijftiental informatieve marktkramen/stands waarin verenigingen en stichtingen op cultureel gebied zich konden presenteren.

De belangstelling was groot en de sfeer  ontspannen, zowel op De Markt als in de TheaterKerk. Het programma was zeer gevarieerd en voor jong en oud was er wat te beleven.

De Uit in Bemmel Markt werd ‘s avonds afgesloten met een gratis concert in de TheaterKerk van Men in Black, een tienkoppige soul-,funk-,disco- en rockband uit Nijmegen. Door ruim 150 bezoekers werd er gedanst tot in de kleine uurtjes. Voor meer info www.uitinbemmelmarkt.nl.