Bij een ongeval met 30 km per uur is de kans op overlijden een factor 3 kleiner dan met 50 km. (foto: Sjaak Veldkamp)
Bij een ongeval met 30 km per uur is de kans op overlijden een factor 3 kleiner dan met 50 km. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Dertig km per uur in de gehele bebouwde kom

BEMMEL – De verkeersveiligheid en leefbaarheid in Bemmel wordt verhoogd wanneer binnen de gehele bebouwde een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Bewoners van Vossenhol, Papenstraat en De Plak hebben de handen ineengeslagen om de gemeenteraad hierover een stevige brief te schrijven. Dit moet op de politieke agenda.

Er is haast geboden, want ze willen dat er zo snel mogelijk wordt begonnen met het plannen maken voor invoering van 30 km binnen de bebouwde kom van Bemmel. En dat niet alleen. “Wij willen betrokken worden bij het daadwerkelijk uitwerken van deze plannen.”

De werkgroep weet dat in Bemmelse woongebieden al een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt. De gebiedsontsluitingswegen zoals de Wardstraat, Deellaan, de Herckenrathweg, de Papenstraat, de Plak en het Vossenhol hebben nog een maximum snelheid van 50 km per uur. “De dagelijkse praktijk is echter dat op deze wegen vaak veel harder dan 50 km per uur gereden wordt”, staat in de brief.

De bewonerswerkgroep denkt dat in 2020 bij vaststelling van het Wegencategoriseringsplan, de Europese afspraken zijn gemist. De gemeenteraad heeft toen de maximumsnelheden verbonden aan wegfuncties. ”De Europese afspraken om te streven naar een maximum snelheid van 30 km per uur binnen de bebouwde kom en een in de Tweede Kamer aangenomen motie met dezelfde strekking, geeft de gemeente de mogelijkheden om ook voor gebiedsontsluitingswegen binnen de bebouwde kom een maximum snelheid van 30 km per uur in te voeren.”
Volgens de Bemmelse initiatiefnemers hebben studies aangetoond dat bij een ongeval de kans op overlijden bij 30 km per uur een factor drie kleiner is dan bij 50 km.

Na Introductie van een maximumsnelheid van 30 km zijn in steden als Helsinki en Oslo bij ongevallen geen doden onder fietsers en voetgangers te betreuren, geven de Bemmelse bewoners aan de gemeenteraad mee. Maar in Lingewaard is een ander geluid. “Recente ongevallen met dodelijke afloop binnen onze gemeente tonen aan dat de door ons voorgestelde aanpak urgent en noodzakelijk is.”