Aad de Heijer orgel spelend. (foto: Gert Jan van Wezel)
Aad de Heijer orgel spelend. (foto: Gert Jan van Wezel) Foto: Gert Jan van Wezel

Vredesdienst in de kerk van Gendt

GENDT - Van 17 - 25 september is het Vredesweek. Ook de kerkdienst in Gendt op 18 september, zal in dit teken staan. Voorganger in deze dienst is ds. Duenk uit Malden. 

"Ook nemen we in deze dienst afscheid van onze organist Aad den Heijer. Na vijftien jaar moet hij helaas stoppen om gezondheidsredenen. In deze dienst willen we hem graag hartelijk danken voor al deze jaren trouwe dienst.

Voor de collecte willen we graag PAX aanbevelen. Vrede lijkt vanzelfsprekend. Maar het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders. Veel mensen verlangen naar contact met buurtgenoten die tot nu toe een vreemde voor ze zijn. Of willen vredesactivisten ver weg graag een hart onder de riem steken door ze een bemoedigende en hoopgevende boodschap te sturen."

"Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we al meer dan vijftig jaar samen met duizenden mensen zien dat het ook anders kan. Samen met scholen en studieverenigingen, kerken en moskeeën, boekhandels, bibliotheken en gemeenten zetten we vrede op de kaart. In het hele land worden er activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid. Willen jullie PAX ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. PAX. Wij zullen het geld dan overmaken."