Sfeervol UTMW.
Sfeervol UTMW. Foto:

Zonovergoten 9e editie van

festival Under the Milky Way

HUISSEN - Alle ingrediënten waren in het weekend van 2 en 3 september aanwezig om er een geslaagde negende editie van te maken. De weersdeskundigen bleken er volledig naast te zitten. In de week voorafgaand aan het festival sprak men nog van regen in het weekend. Niets van dit alles. 

Er was volop zon, ook ’s avonds was het nog goed vertoeven, een gevarieerde muziekprogrammering, volop andere (kinder)activiteiten op een prachtig sfeervol ingericht aan het Zwanenbad gelegen terrein en vele bezoekers die de weg wisten te vinden naar het festival. Van jong tot oud.
De organisatie heeft, samen met de vele vrijwilligers, een festival neergezet dat niet meer weg te denken is op de festivalagenda. Op vrijdag startte het festival om 16.00 uur met een Vrijmibo. Vanaf 19.00 op mainstage vijf bands waaronder 'Smells like Us'. De local 'heroes' zijn een vaste afsluiter van de vrijdagavond. Dit jaar zette ze een meer dan voortreffelijk Nirvana tribute neer. In de avonduren draaide DJ Antoine samen met Jaydee (Robin Albers) de lekkerste house in de tent.

Op zaterdagmiddag waren er twee 'spots' voor de sing&song waar men relax achteroverleunend kon genieten van onder andere Susan Gemser en Julia Rensen. In de middag ook volop vertier voor de jongste bezoekers. Ze konden onder andere meedoen met de zeephelling, silent disco en een heuse modeshow.
In de avond zette de gelegenheidsformatie 'Band von Hessen' het kleinste podium van het terrein (misschien wel van Nederland) 'de Kot' in vuur en vlam. Op mainstage onder andere rock'n Roll van de Belgische formatie 925, dansende bezoekers bij La Roska, nostalgie met 'Turbo' en een meer dan verdienstelijk debuut van 'Deep Rusty Waters'.
De afsluitende band 'Rage against the System' zorgde voor een ware 'dansexplosie' voor het podium. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde negende editie.