Afbeelding
Foto:

We gaan weer beginnen met een nieuw seizoen!

HUISSEN - Vanaf zaterdag 17 september is iedereen vanaf vier jaar weer welkom om een gratis proefles te komen doen bij Theaterschool Theater&Zo. Of je nu op zoek bent naar lessen in toneel, film, musical of zang bij Theaterschool Theater&Zo is het allemaal te vinden. 

Elke groep werkt in het eerste helft van het jaar toe naar een zelfgemaakte presentatie vanuit de creativiteit van de leerlingen. In de tweede helft van het jaar wordt er vanuit de docente een gezamenlijke productie gemaakt met alle leerlingen van de school. De lessen worden gegeven door theaterdocente Zora de Leeuw-Smith, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Na het afstuderen heeft zij op meerdere plekken in Nederland gewerkt als theater & musical-docent, van peuters tot en met bejaarden.
Toch is het altijd haar ambitie geweest om een eigen school op te starten, dus net voor de corona is ze begonnen met het realiseren van deze droom.
Na een wat rommelige start blijft er toch de hoop dat het uiteindelijk zal gaan uitgroeien tot een bruisende, prachtige plek vol creativiteit, eigenheid, veiligheid, gezelligheid en natuurlijk ontwikkeling.

Het lesaanbod in een notendop:

4-6 jaar musical lessen. Op een laagdrempelige en speelse manier wordt er kennisgemaakt met alle aspecten van het musicalvak; zang, dans en spel.
Toneel 7+ Bij de toneel lessen wordt er niet gezongen of gedanst. Wel wordt er ontzettend veel bedacht, gemaakt en gespeeld.
Zang 7+ De zanglessen in groepsverband zijn opgedeeld in 3 elementen. Gezamenlijke warming-up, ensemble zang en individuele zang. Zo wordt er niet alleen gewerkt aan de ontwikkeling van je stem maar ook aan het presenteren van je liedje voor een publiek.
Musical 7+ De musicallessen zijn gevuld van spel, zang en dans. Naast alle elementaire spelvaardigheden, ontwikkel je je zangstem en oefenen we veel dansen terwijl we werken aan een zelfbedachte voorstelling.
Filmacteren 10+ Nieuw dit seizoen is de cursus filmacteren waarbij je niet door 1 maar door 2 professionals begeleidt wordt. Zora (theaterdocent) leert je alla vaardigheden om vol vertrouwen op beeld te spelen en Sam (filmmaker) leert je van alles over de kneepjes van het filmvak en filmt scenes zodat we terug kunnen kijken naar wat werkt en wat niet. Gezamenlijk werken we in ongeveer 8 lessen naar een short film toe.
Toneel 18+ Via ontzettend veel leerzame speloefeningen ontwikkel je zelfvertrouwen en spelvaardigheden. Ervaring is absoluut geen vereiste. In een veilige, vertrouwde en gezellige sfeer werken we naar een presentatie toe.

"Alle lessen vinden plaats in hartje centrum in Huissen, Raadhuisplein 35 in de pleinzaal van de protestantse gemeentekerk. Lestijden & dagen, meer informatie of inschrijven voor een gratis proefles kan via www.theaterschooltheaterenzo.nl en wanneer u ergens een vraag over heeft, schroom dan niet om even een mailtje te sturen naar info@theaterschooltheaterenzo.nl."