Wat is je woning waard?

HUISSEN - Het afgelopen jaar was het zeer hectisch op de woningmarkt. De prijzen gingen met sprongen omhoog, was moeilijk om een kans te krijgen een woning te bezichtigen, laat staan om vervolgens een bod uit te brengen. Er was vaak wel iemand die net wat meer bood. Woningzoekenden werden óf steeds gefrustreerder óf deden zo’n hoog bod zonder enige voorwaarden dat het wel heel raar moest lopen wilde je niet de koper zijn. Het was een onrustige periode waar veel wantrouwen is ontstaan, gebeurde alles wel eerlijk en volgens de regels?

Gelukkig is het wat normaler en rustiger geworden op de woningmarkt. De prijzen blijven redelijk stabiel, ondanks de hogere hypotheekrente, en de mensen krijgen meer kans een woning te bezichtigen en een bod uit te brengen. Het overbieden gaat er heel langzaam af en het transparante onderhandelen keert weer terug zoals het tot twee jaar geleden eigenlijk altijd ging. Volgens ons een gunstige ontwikkeling waardoor het kopen van een woning weer een leuke handeling is geworden en de verkoper nog steeds een goede prijs voor de woning krijgt, een transactie met alleen maar blije gezichten zoals het eigenlijk zou moeten zijn met zo’n belangrijke beslissing als het kopen van een woning.

De taak van de makelaar is ook weer belangrijker geworden, het uiterste voor je opdrachtgever er uithalen vraagt meer inzet en kennis. Klanten ontzorgen en begeleiden van start verkoop tot de handtekening bij de notaris, oude tijden herleven en daar worden wij gelukkig van.

Iedereen heeft een mening of de toekomst van de woningmarkt zowel positief als negatief. Wij zijn van mening dat ook in deze tijd er nog veel mogelijk is. Ben je benieuwd wat je huis waard is of wil je toch die stap maken naar een nieuwe woning, maak dan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet zijn over een paar maanden je plannen werkelijkheid geworden…

Weten wat je woning waard is? Vraag het ons via 026 3886683 of info@ronpietersmakelaardij.nl.