Medewerkers Waltera, Ingeborg, Maaike en directeur Sander in de nieuwe ruimte. (foto: Clink!)
Medewerkers Waltera, Ingeborg, Maaike en directeur Sander in de nieuwe ruimte. (foto: Clink!) Foto: Clink!

De Open Academie wordt Clink!

LINGEWAARD - De Open Academie is al lange tijd een begrip in Lingewaard. De stichting zet zich in voor zoveel mogelijk cultuuronderwijs in alle groepen van het (primair) onderwijs in Lingewaard, als verbinder tussen onderwijs en cultuur in de regio. Het doel is cultuureducatie een stevige plek te geven, omdat het van groot belang is dat er voor alle kinderen een podium is!

De naam Open Academie past echter niet meer bij de huidige organisatie. De Academie-tak is bij de herstart enkele jaren geleden afgestoten, de kerntaak ligt nu bij het organiseren van Kunst- en Cultuureducatie in Lingewaard.

Daarom is er gekozen voor een nieuwe naam: Clink! Dit staat voor Cultuureducatie in Lingewaardse Kernen! En met een nieuwe naam is er uiteraard ook een nieuwe website, www.clink.nl, waarop alle informatie te vinden is over de stichting. Ook kunt u ons uiteraard volgen op social media.

Clink! heeft sinds kort ook een nieuwe eigen ruimte aan de achterzijde van De Kinkel. Van hieruit wordt door de enthousiaste medewerkers veel moois voor de inwoners van Lingewaard georganiseerd. 

Onlangs werd de CulTour gelanceerd in Bemmel. Heeft u die mooie kunstwerken, gemaakt door leerlingen van de Bemmelse scholen, zien staan in de etalages in het centrum van Bemmel? Dit is onderdeel van de CulTour die verder trekt langs alle kernen van Lingewaard!

Penningmeester gezocht!

Clink! heeft een bestuur dat op vrijwillige basis ondersteunt en meedenkt. We zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester! Kijk op onze site voor meer informatie of mail naar info@clink.nl.