Appelvink. (foto: jdh)
Appelvink. (foto: jdh) Foto: jdh

Vogeltentoonstelling Onder Ons Gendt

Algemeen

GENDT - Vogelvereniging Onder Ons in Gendt houdt van 4 - 6 november haar 54ste jaarlijkse vogeltentoonstelling. De Onderlinge- en Streektentoonstelling wordt gehouden in S.K.C. De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Vogelvereniging Onder Ons bestaat sinds 1967 in heeft ruim 50 leden. Jaarlijks wordt er door de leden een tentoonstelling georganiseerd waar iedereen welkom is. De entree is gratis. Op onze show zijn diverse vogels te bekijken zoals kanaries, parkieten, Europese cultuurvogels en diverse soorten tropische vogels. Er zullen ook leden van de bij de ‘streek’ aangesloten vogelverenigingen deelnemen aan de tentoonstelling.

Er worden circa 250 vogels tentoongesteld; inzenders komen uit de hele regio. Natuurlijk zijn we daar erg blij mee omdat veel vogelverenigingen het de laatste jaren erg moeilijk hebben en zelfs op houden te bestaan door vergrijzing van het ledenbestand.

Op vrijdag 4 november zal om 20.00 uur de tentoonstelling geopend worden en zullen wij onze kampioenen bekendmaken. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de uitslag van de competitie in streekverband.

De verkoopafdeling is zoals altijd goed gevuld met prachtige vogels voor de vogelliefhebber. Daarnaast is er een Tombola gevuld met prijzen voor groot en klein. Met uw bezoek steunt u onze mooie hobby en wellicht wordt u ook enthousiast!

De openingstijden zijn: vrijdag 4 november van 20.00 tot 22.00 uur; zaterdag 5 november van 10.00 tot 22.00 uur en zondag 6 november van 10.00 tot 17.00 uur.