Trotse leerlingen IKC De Regenboog.
Trotse leerlingen IKC De Regenboog. Foto: Piet van der Horst

Feest voor leerlingen van IKC De Regenboog

Algemeen

BEMMEL - Alles is versierd en staat klaar als de kinderen de Veldschuur binnen komen. Vaasjes met bloemen, groentehapjes en thee van dropkruid, citroenmelisse en munt. De kinderen zijn uitgelaten, zo’n schooltuindiploma krijg je niet elke dag...

Het is verdiend na een half jaar zwoegen, elke week over school tuinieren lezen en een logboek bijhouden. Een vondst van meester Coen om na de tuintjes stoom af te blazen.

Het programma begint met Tops en Tips. Meester Bram zit bij een groepje. Hij heeft weinig te doen. De kinderen hebben de rol van voorzitter en notulist al verdeeld. Toppers vinden ze de lessen over bijen, het boerderijbezoek, groenten en fruit proeven én dat de vrijwilligers ‘zo goed luisteren’.

Opmerkingen waren er ook zoals het verbouwen en moderniseren van de Veldschuur, grotere groentetasjes en schoner water in de waterput. Dan… wat weet meester Bram van tuinieren. Twee leerlingen zijn op de vragen voorbereid. Hij haalt de volle vier punten! Wat een kennis toont deze meester. Hij heeft zelfs geen moeite met de vraag: Weegt een kilo, staat op het land en geeft veel suiker! Hoe heet dit gewas? Doodse stilte en dan luid applaus bij het antwoord. 

Dan komen de directeur Niki Peeters en de bestuursvoorzitter Hilde Toenders van stichting Atos binnen. Beiden hebben ze lovende woorden voor Lingewaard Natuurlijk, de toewijding van de vrijwilligers en de organisatie. Niki: school tuinieren leeft in de hele school en… bij de ouders. Ten slotte deelt Hilde samen met de vrijwilligers de diploma’s uit. De kinderen klappen langdurig. (Jan de Moor)