Afbeelding
Foto: Unheard Concepts

Spannend kasteelconcert met Unheard Concepts!

Algemeen

DOORNENBURG - Unheard Concepts geeft op 20 november (aanvang 16.30 uur) een spannend kasteelconcert in kasteel Doornenburg.

Een klassieke pianist die compositie heeft gestudeerd, een saxofoon en klarinetspeler met zijn roots in de Oost Europese muziek en jazz, en een contrabas speler uit de experimentele popmuziek. Dat hoor je terug in de muziek die ze maken, die moeilijk onder een noemer is te plaatsen. Trefwoorden zijn: filmisch, melancholiek en natuurlijk improvisatie.

Want ze werken andersom: hun studio albums zijn allemaal volledig geïmproviseerd, en live spelen ze een selectie uit deze opnames. Dit betekent dat hoewel ze het verloop van de stukken kennen en hebben afgesproken, ze nog steeds niet precies van elkaar weten wat er gebeuren zal. En dat maakt het spannend voor hen en voor het publiek, want geen optreden is hetzelfde.

Wees niet bang dat dit ontaard in oeverloze solo’s en chaos. De muziek is sferisch en rustig, en boeiend tegelijk. Het gaat niet om de hoeveelheid noten, maar om de intentie.

De bezetting: Marc Verhoeven: akoestische en elektrische piano; Han Post: bas/klarinet, sopraan/tenorsax; Daniel Talma: contrabas.

Tickets zijn verkrijgbaar via website kasteeldoornenburg/agenda. U gaat met uw ticket naar de kassa in de kasteelwinkel. Daar krijgt u uw toegangsbewijs voor het concert in de ridderzaal.