Het Donatuskoor uit Bemmel.
Het Donatuskoor uit Bemmel. Foto: Leo Nije Bijvank.

Het Donatuskoor en het vijfjarig jubileumconcert

Algemeen

HAALDEREN - Op 23 oktober verzorgde Het Donatuskoor uit Bemmel een jubileumconcert in de RK-kerk in Haalderen. Voor het concert was ook zangvereniging Vivace uit Millingen aan de Rijn uitgenodigd. 

Beide koren onder leiding van hun vaste dirigent Frans Coerwinkel brachten een gevarieerd programma. Op de piano werden ze begeleid door Wouter Broens en bij diverse nummers was er extra begeleiding door fluitiste Hettie van der Wee van der Borg. 

In de zeer goed bezette kerk brachten de koren werken ten gehore van Perry, Caccini, Presley, Toon Hermans, Mozart en vele anderen. Bas Oude Ophuis leidde de bezoekers op een deskundige manier door het programma en verzorgde de toelichting op de liederen.
Ook was er een instrumentaal intermezzo  (piano/fluit) waarbij Frans Coerwinkel en Hettie van der Wee van der Borg de Kleine suite van de Nederlandse componist Andriessen uitvoerden.

Bij de muzikale toegift (La paz de senor) mocht ‘het dak eraf’ en dat scheelde ook maar weinig. De aanwezigen hebben zeer genoten van deze goed verzorgde muzikale middag, die naar ‘meer’ smaakte.