282 inschrijvingen voor schietwedstrijd

BEMMEL - Oktober staat bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel jaarlijks in het teken van de Internationale Open Wedstrijd. Tijdens deze 43e editie mochten er 282 inschrijvingen verwerkt worden, waarvan de deelnemers verdeel over circa 1,5 week hun wedstrijd konden komen schieten. In verschillende disciplines ging men de strijd met elkaar aan en werden er met name geldprijzen van honderd euro gewonnen.

In de individuele sport disciplines voor luchtgeweer, -pistool, kruisboog en kleinkaliber werd er geschoten in verschillende klassen. Hier worden de schutters ingedeeld op hun gemiddelde of leeftijd, afgeleid van een landelijke lijst. De IOW in Bemmel is één van de eerste wedstrijden van het seizoen, dus soms is het een kleine verrassing voor de deelnemers waar ze dit seizoen in uitkomen.

De geldprijzen werden verdeeld bij het zogenaamde Teilerschieten, waarvan de opzet vooral in Duitsland bekend is. Hoe verder een schot in het midden zit, hoe beter de score in deze competitie. Er wordt digitaal gemeten op 0,001mm en de schutter met het meest perfecte schot mag de honderd euro in ontvangst nemen. In de disciplines Luchtpistool, Luchtgeweer en Luchtgeweer Opgelegd werden negen prijzen verdeeld.

Verder krijgen deelnemers die hun wedstrijdrecord van eerdere deelname in Bemmel verbeteren, een zogenaamde recordmedaille. Leuk om te zien dat bijvoorbeeld de scores bij de jeugd door de jaren heen stijgen. Dit jaar werden er medailles uitgereikt aan schutters die hun 7e, 8e en zelfs 10e verbetering hadden. Echt uitzonderlijk, want de tiende medaille was nog niet eerder uitgegeven in de historie van de wedstrijd.
Voor meer informatie, uitslagen en zelfs een 'live-viewer' met weergave van schotbeelden, kan de website bezocht worden: www.svopdekorrel.nl.