Het opruimteam van 29 oktober.
Het opruimteam van 29 oktober. Foto: Marga Reintjens

Zomer in oktober

Algemeen

BEMMEL - Zaterdag 29 oktober zijn we onder een stralend zonnetje weer rommel gaan ruimen in Bemmel. Bij de Lidl was het weer raak, daar hebben Cees en Jeannette de troep opgeruimd. Ze kwamen zelfs een nieuwe emmer tegen die achteloos was weggegooid in het watertje bij het standbeeld van de pony’s op de Markt. 

Rob en Elenor hebben het Marktplein en het plein bij de Jumbo onder handen genomen. De buit was aanzienlijk. De heer Huiskens is richting Ressen gelopen en kwam ook terug met een volle kar. Marjo had de Herckenrathweg, Papenstraat tot aan de BP aan beide kanten schoongemaakt en ging nu richting de AH en Deken Dr. Mulderstraat. 

Margriet en haar dochter zijn richting Dorpsstraat via het Kinkelplein gaan zwabberen. Jos en Marga zijn naar de Zandsestraat gegaan om daar schoon te maken. Daar hebben beide bijna een volle vuilniszak met rotzooi geraapt. Ondanks dat er statiegeld op flesjes staat, vinden we er toch nog genoeg, zelfs glazen flessen van een bepaald biermerk. En zelfs volle pakken sinaasappelsap, maar daar vermoeden we van dat die gewoon verloren zijn onderweg. Leo was naar het bedrijventerrein De Houtakker geweest en heeft daar wederom een flinke hoeveelheid rotzooi verzameld. Kortom, het was weer zeer de moeite waard. 

Gelukkig was het heerlijk weer om buiten bezig te zijn en als je dan ook nog nuttig bezig bent, geeft dat toch een voldaan gevoel. En onze Marjo had na afloop weer gezorgd voor een lekker kopje warme koffie met een koek erbij. Dat is toch wel een heel fijne afsluiting om met elkaar nog even bij te kletsen.
De volgende opruimactie staat gepland op zaterdag 19 november. Een weekje eerder dan normaal, maar dat kwam nu eenmaal zo uit. Dan hopen we Jan en Jos ook weer te zien. Verzamelen om 09.45 uur bij de Theaterkerk in Bemmel.