Optreden Schip Ahoy in het OC Doornenburg.
Optreden Schip Ahoy in het OC Doornenburg. Foto: Aalmoezenier Bernard van Welzenes

Schip Ahoy meert af in de thuishaven van Schippersvereniging Sterreschans in Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Het optreden van zeemanskoor Schip Ahoy bij Schippersvereniging ‘Sterreschans’ in Doornenburg was een succes. De schippersvereniging had het zeemanskoor uit Angeren, voor de coronapandemie gecontracteerd voor een optreden in 2020. Maar na vier keer uitstellen vanwege de corona, kon het vrijdag 28 oktober eindelijk doorgaan. 

De voorzitter van ‘Sterreschans’ heette de meer dan honderd publieke belangstellenden, en de circa vijftig ‘zeemannen’ waaronder één vrouwelijke matroos, hartelijk welkom. Hij bedankte de aanwezigen voor de LingewaardDoet-actie, voor de vele tientjes en de Rabo Club Support-actie die hun stem hadden gegeven aan ‘Sterreschans’ om de schippersmast te verrijken met een bloemenperk en verlichting voor het aanstralen van de mast aan de Sterreschans. 

Hierna, onder leiding van de rasechte Doornenburgse dirigent Gert Huting, werden er drie setjes liedjes ten gehore gebracht. Na het optreden werd het publiek, het koor, combo, geluidsman en de dirigent bedankt voor de geslaagde avond.
Hierna was er nog gelegenheid om aan de bar een ‘oorlam’ te nuttigen, waarna een ieder voldaan huiswaarts keerde.