Sint op paard in Gendt.
Sint op paard in Gendt. Foto: Één van de Hulpjes van Sinterklaas

Sinterklaas komt zondag naar Gendt!

Algemeen

GENDT -Op zondag 13 november komt Sinterklaas weer naar Gendt. Vanaf 13.00 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten aanmeren bij Veerhuis Concordia aan de Waaldijk. Bij de Gendtse Winkeliers start vanaf dat moment ook de Pietenspeurtocht in de winkels.

Om 14.00 uur zal een optocht beginnen door Gendt. Na de optocht gaat het kinderfeest verder in Providentia.  Een feestelijke optocht én het ontvangst bij Providentia: Geniet mee van Sinterklaas en zijn Pieten. 

Dit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten, weer als vanouds, om 13.00 uur met de boot aan bij Veerhuis Concordia aan de Waaldijk te Gendt. De boot van Sinterklaas is verzorgt in medewerking van Jachtverhuur Cornelissen. Bij aankomst met de boot zal het jeugdgilde van Jong Sint Sebastianus de vendelhulde verzorgen.
Om 14.00 uur zal de optocht beginnen bij de rotonde in de Dorpstraat en Langstraat. Jong Sint Sebastianus zal voorop in de optocht deelnemen. Zij nemen Sinterklaas op het paard en alle Pieten zigzaggend mee door Gendt. Omdat de Sint, de Pieten en iedereen langs de straten de lange route vorig jaar zo leuk vond, zal het gezelschap ook dit jaar een uitgebreidere ronde door het dorp maken.

De route zal zijn van Zaal Concordia, via Waalbanddijk, Dijkstraat, Kleine Raalt, Julianaplein, Dorpstraat, Raalt, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat naar Providentia. Om 15.00 uur zal het kinderfeest verder gaan in Providentia, waar harmonie Sint-Ceacilia de muzikale klanken laat horen, het Dansatelier Over de Linge diverse optredens brengt aan de Sint en de Orde van de Kindervriend uitgereikt zal worden door de Sint. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een Pietenspeurtocht bij verschillende Gendtse winkeliers. 

“Ga samen op zoek naar de piet in de winkels en steun de Gendtse Winkeliersvereniging. Sinterklaas en de Pieten zijn blij dat dit jaar het kinderfeest weer gevierd kan worden en zien jullie dan graag op zondag 13 november.”