Een veilige kruising Lage Zandsestraat - Van der Mondeweg is een zware voorwaarde.
Een veilige kruising Lage Zandsestraat - Van der Mondeweg is een zware voorwaarde. Foto: Sjaak Veldkamp

Verkeersveiligheid en woningbouw centraal in Haalderen

Algemeen

HAALDEREN – De planontwikkeling voor de nieuwe woonwijk ’t Hof van Klein Baal in Haalderen heeft een vertraging van één tot anderhalf jaar opgelopen. Vooral de studie naar de verkeersveiligheid was de aanleiding. De verkoop was eind 2021 gepland. Het wordt een wijk met circa 55 woningen voor een brede doelgroep met koop- en sociale huurwoningen. De finale besluitvorming door de raad staat nu in het derde kwartaal van 2023 gepland.

Raadslid Henk Joosten van B06 heeft vorige maand vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder Johan Sluiter. Hij wilde weten wat de reden van vertraging is en komt er nieuwe planning voor de realisatie van de woonwijk tegenover Aldi. De verkeersstudie is afgerond. “Deze opgave heeft geleid tot een studie waarbij ook de provincie, eigenaar van de Van der Mondeweg, nauw is betrokken.” Inwoners hadden eerder al aangegeven dat de kruising met de Lage Zandsestraat een knelpunt is. Die moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers, zo is het antwoord van het college naar de fractie van B06. “Dit was een zware voorwaarde uit de Haalderense gemeenschap.”

Op een online-vragenlijst van de ontwikkelaar waren al tal van vragen en zorgen kenbaar gemaakt. Veel reacties gingen over de gewraakte kruising die ervaren wordt als onoverzichtelijk, te smal en gevaarlijk. Het vermoeden bestaat dat deze onveilige verkeerssituatie toeneemt met de komst van de nieuwe woningen.

De verkeersproblematiek is uit de wereld, zo is uit de antwoorden richting B06 op te maken. “Inmiddels zijn we gelukkig zover dat er een alternatieve aansluiting tegenover de Aldi is gepland”, meldt het college. Een ‘volwaardige, verkeersveilige (geregelde) aansluiting’. Op termijn zal de kruising Lage Zandsestraat - Van der Mondeweg worden dichtgezet en omgeleid naar de nieuwe aansluiting. “Extra voordeel van deze oplossing is dat het fietsverkeer in beide richtingen naar de zuidwestelijke zijde van de provinciale weg gaat waardoor de fietsers geen blokkerende werking meer hebben op de rotonde bij de Laco.”