Ds. Trinus Hoekstra op de dijk bij de kerk.
Ds. Trinus Hoekstra op de dijk bij de kerk. Foto: Gert-Jan van Wezel

Nieuwe predikant in Gendt-Doornenburg

Algemeen

GENDT - De protestantse gemeente Gendt – Doornenburg heeft een nieuwe predikant: Trinus Hoekstra. Hij wil de kerk betrekken bij het dagelijks leven. Uit zijn loopbaan en uit wat hij te zeggen heeft blijkt dat dit meer is dan een mooie kreet. 

Via een avondopleiding godsdienstleraar, een studie theologie in Brussel, een predikantenopleiding in Groningen en een doctoraat in de theologie verdiepte hij zich in de vraag hoe het christelijke geloof betekenis kan hebben voor mens en maatschappij; in de kerk en daarbuiten. 

Trinus begon als predikant aan de Friese kust, in een statige kerkgebouw, maar zijn preken leidden juist tot zinvolle gesprekken toen de gemeente vanwege verbouwing uitweek naar het buurthuis. Het streven de kerk in de maatschappij te plaatsen bracht Trinus vervolgens naar het arbeidspastoraat. Dit bracht hem ook naar Gelderland en zo’n twintig jaar lang bezocht hij bedrijven met een luisterend oor en soms een bijdrage aan oplossingen voor problemen.

Naast pastoraat rond werk en werkloosheid staat Trinus als gastpredikant op kansels in de regio. Hij preekt over Bijbelverhalen en legt verbanden met de huidige tijd. Vaak gaat het over mensen die pech hebben, worden tegengewerkt of fouten maken; en die ondanks dat toch steeds de moed vinden het nog eens, en nu anders, te proberen. 

Trinus Hoekstra staat op 13 november om 10:00 uur in de kerk aan de Torenlaan 14 in Gendt. In deze dienst worden de mensen herdacht die gedurende het jaar gestorven zijn. Iedereen is welkom, ook wie de kerkgang niet zo gewend is.