Door de kleine klassen kan iedere leerlingen rekenen op persoonlijke aandacht. (foto: Carlo Stevering)
Door de kleine klassen kan iedere leerlingen rekenen op persoonlijke aandacht. (foto: Carlo Stevering) Foto: Carlo Stevering

Twee open dagen
bij Produs Praktijkonderwijs

ARNHEM - Produs Praktijkonderwijs houdt dit schooljaar twee open dagen: op woensdag 16 november en zaterdag 21 januari. Produs is er voor leerlingen die graag leren door te doen. Vrijwel alle leerlingen hebben na Produs een passende plaats op de arbeidsmarkt of ze leren door op het mbo.

Een belangrijke succesfactor zijn de kleine klassen, met maximaal zestien leerlingen (en bij de praktijkvakken nog minder). Hierdoor krijgen alle leerlingen de aandacht die zij nodig hebben. Dat leidt tot betere leerprestaties. De dag begint bij de mentor en aan het einde van iedere dag hebben één of twee leerlingen een coachinggesprek met hun mentor. De mentor kan altijd terugvallen op het ondersteuningsteam.

Iedere leerling heeft een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan, dat regelmatig met de ouders wordt besproken. Ouders worden intensief bij het onderwijs van hun kind betrokken. “We doen het samen”, zegt locatiedirecteur Nicole Roseboom.
Het motto van Produs is ‘leren door te doen’. Er zijn veel praktijkvakken en stages. Bovenbouwleerlingen kunnen kiezen uit ruim twintig branchegerichte opleidingen in de sectoren detailhandel, groen, horeca, techniek en zorg. Ook kunnen leerlingen vmbo-deelcertificaten behalen en op Produs de Entree-opleiding voor het mbo doen. Vrijwel alle leerlingen behalen het landelijk erkende praktijkdiploma.

Op 16 november ben je welkom van 16.00 tot 21.00 uur en op 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Je kunt alvast sfeer proeven en een paar minilessen volgen. Minilessen zijn er ook op donderdagochtend 1 december. Het adres van Produs is Leidenweg 60 in Arnhem-Zuid. Info: www.produsarnhem.nl.