Tessa Vrijhoef. (foto: Marieke Zentjens Fotografie)
Tessa Vrijhoef. (foto: Marieke Zentjens Fotografie)

Tessa uit Blind Getekend werkt bij Dela in Nijmegen

NIJMEGEN - Je moet het maar aandurven: blind een dienstverband tekenen, zónder dat je weet bij welke werkgever je aan de slag gaat. Tessa Vrijhoef uit Nijmegen deed het voor het televisieprogramma Blind Getekend. In de slotuitzending vorige week was te zien hoe de blinddoek afging waarna de veertigjarige ontdekte dat haar nieuwe baan in Dela-crematorium Waalstede in Nijmegen was. “Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag doen!”

Open kaart. Eind vorig jaar zag Tessa de oproep voor Blind Getekend en besloot daarop te reageren. Haar werk in het onderwijs ging ondertussen gewoon door. “Het was best moeilijk om niet op school te vertellen dat ik op tv zou komen. Vervanging vinden is in het onderwijs is echt een probleem. Ik heb open kaart gespeeld.”

Blinddoek

De opnames voor het programma vonden dit jaar plaats. In augustus werd ze, geblinddoekt, bij haar nieuwe werkgever binnengebracht. Ze had al snel door waar ze was: crematorium Waalstede van Dela, vlakbij haar huis. Daar verdiende Tessa in de proeftijd een vast contract als uitvaartverzorger. Ze wordt nu in- en extern door Dela verder opgeleid in het uitvaartvak.

Voldoening

Dat ze in de uitvaartsector zou gaan werken, was nooit in haar opgekomen. “Ik ben organisatorisch wel sterk en heb ook vaker voor een groep gesproken.” Nu voelt ze zich na twee maanden bij Dela als een vis in het water. “Ik zie hier echt perspectief in, werk met hele lieve collega’s en dit werk geeft echt voldoening.”

“Het is mooi om te merken dat nabestaanden het enorm waarderen dat je er voor ze bent, met ze meedenkt. Het gaat om het regelen van een mooi afscheid, helemaal op maat”, besluit Tessa.