Strijdbaar Angeren volgt uitspaak Raad van State inzake verlenging A15

Algemeen

ANGEREN - Strijdbaar Angeren heeft zich vanaf het begin voor de behartiging van haar belangen ten aanzien van de verlening van de A15 aan gesloten bij de stichting duurzame aanleg A15. “Deze stichting heeft in 2017 ook namens ons een beroepschrift ingediend bij de Raad van State. De uitspraak op 20 januari 2021 was voor ons, Strijdbaar Angeren, teleurstellend.”

Een van de elementen waarover de Raad van State geen definitieve uitspraak heeft gedaan, is de stikstofuitstoot. De beroepsprocedure hierover loopt nog en kent zijn vervolg in een zitting op 22 november om 10.30 uur.

De Raad van State heeft om advies gevraagd aan Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (STAB). Afgelopen juli is het STAB-rapport uitgebracht. “Op dat rapport is weer, ter verduidelijking, gereageerd door zowel de minister als door de appellanten (waaronder wij). Tijdens de zitting kan een en ander nog nader verduidelijkt worden, vooral naar aanleiding van vragen van de Raad van State.

Wij verwachten (en hopen) dat dit de laatste zitting zal zijn en dat de Raad van State daarna uitspraak gaat doen. Dit zal niet tijdens de zitting gebeuren maar binnen 6 weken na de zitting. De Raad van State kan deze termijn nog wel verlengen indien ze dat nodig hebben.”

Hoewel de zitting vooral een vragen en antwoorden zitting zal zijn, geeft het mogelijk toch wel een indicatie over hoe het verder gaat. Het is mogelijk om deze zitting in den Haag bij te wonen. Aanmelden is niet noodzakelijk, zie voor informatie www.raadvanstate.nl.