Nooit te Ver voor winterwandeling naar Hengelo

Algemeen

HUISSEN - Op zondag 20 november gaan de wandelaars van Nooit te Ver naar het Overijsselse Hengelo voor de winterwandeling die wordt georganiseerd door de Hengelose Wandelunie. 

De tocht gaat door de gehuchten Beckum en Oele, een perfect decor voor een heerlijke wandeling. Het is een omgeving met prachtige natuur, waar bossen, weilanden, meertjes en wandel- en zandpaden elkaar afwisselen. Het parkoers gaat langs eeuwen oude eiken in het Altenabos en heidevelden van Het Flier, een stuk natuur dat zich uitstrekt tussen de beide gehuchten. In Oele bevindt zich een oude watermolen uit de 14e eeuw bij de stuw die ooit de grachten van de vroegere havezate Oldemeule op peil hield. De molen was in de loop der eeuwen in handen van de adellijke families Van Bevervoorde en Von Münchhausen. Momenteel is de molen in het bezit van de gemeente Hengelo.

De startplaats van de tocht is in het Proggiehoes aan de Beckumerschoolweg, te Hengelo. Er zijn vier parkoersen uitgezet van verschillende lengtes, te weten 5, 10,15 en 20 km. Uit Huissen wordt vertrokken om 9.30 uur. Er zijn twee opstapplaatsen: vanaf hoek Bredestraat/Kampstuk en de Gochsestraat.
Rond 17.00 uur worden de wandelaars weer in Huissen terug verwacht, Voor potentiële nieuwe leden van NTV is het een unieke gelegenheid om eenmaal gratis deel te nemen aan een dergelijke tocht. Men dient zich tevoren alleen aan te melden bij het secretariaat email: thewil.knuiman@gmail.com of 026 3252631.