Verduurzamen door kieren dichten.
Verduurzamen door kieren dichten. Foto: Energieloket Lingewaard

Maatwerkadvies verduurzamen woningen wegens succes uitgebreid

Algemeen

LINGEWAARD - Aan ruim 1500 mensen in Lingewaard is begin dit jaar een maatwerkadvies aangeboden. Het Energieloket Lingewaard heeft hen een brief gestuurd. Eén op de zeven heeft hun advies bekeken en heeft een stappenplan gekregen voor hun woning. Nu krijgen nog eens 320 mensen een advies aangeboden. Zij krijgen eind november daarover een uitnodiging in de brievenbus. 

Het doel is om mensen te helpen met het besparen van energie; om de energierekening te verlagen, wooncomfort te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Energiebesparing is belangrijk. Via het online platform van Woningwaard krijgen deelnemers een duidelijk stappenplan, tot uiteindelijk aardgasvrij. Dit advies is berekend vanuit de bouwtekeningen van het huis, dus precies op maat. Gemaakt door techneuten met verstand van zaken. Wanneer deelnemers extra vragen beantwoorden over hun woning en woonwensen, wordt het advies nog beter. Mensen kunnen kijken of hun woning bij de woningtypen staat via de sites https://woningwaard.nl/lingewaard/, of https://woningwaard.nl/zilverkamp/ als u in de Zilverkamp woont.

Deze maatwerkadviezen kan het Energieloket Lingewaard aanbieden, door de samenwerking met de gemeente Lingewaard en een subsidie van de rijksoverheid. Voor de wijk de Zilverkamp werkt ook de coöperatie Duurzaam Zilverkamp mee. 

Het Energieloket Lingewaard is het startpunt voor vragen over energie besparen, zonnepanelen, isolatie, subsidie en meer. Het advies is gratis, deskundig en onafhankelijk, via de site (www.energieloketlingewaard.nl) en het inloopspreekuur, twee middagen per maand.