Susan, Marco en Harm.
Susan, Marco en Harm.

Leemreise zestig jaar

GENDT - In 1962 is Hennie Leemreise begonnen in het dorp Gendt gelegen aan de Waal, tussen Arnhem en Nijmegen. In eerste instantie is hij begonnen als schoenhersteller met daarnaast een kleine collectie confectieschoenen in het toenmalige pand van 'Milder' aan de Dorpstraat in Gendt. Het bedrijf groeide snel. 

In 1966 moesten daarom de spullen gepakt worden en is Leemreise verhuisd naar de overkant van de straat: Dorpstraat 40 het huidige adres. Hier kreeg Hennie de beschikking over een groter pand. Al snel groeide ze daar ook uit hun jasje en werd er besloten tot een grootse verbouwing.
Het pand aan Dorpstraat 40 is in 1980 volledig gestript - op twee muren na - en daarna in zijn geheel weer opgetrokken. Samen met zijn echtgenoot Alie Berendsen hebben zij hier tot 1998 met veel plezier gewerkt. In 1998 konden Hennie en Alie het wat rustiger aan gaan doen, want toen werd dochter Susan Leemreise mede-eigenaar. Om aan de vraag en het aanbod te kunnen voldoen is destijds besloten Leemreise aan te sluiten bij een inkooporganisatie, tegenwoordig bekend als 'Podo Linea', die staat voor kwaliteit van confectieschoenen en deskundigheid van medewerkers.  

In 2006 werd het bedrijf opnieuw ingrijpend aangepast. Zoon Marco Leemreise voegde zich als orthopedisch schoentechnicus bij het bedrijf. Met zijn expertise en 15 jaar aan ervaring werden de activiteiten van Leemreise verder uitgebreid met orthopedische schoentechniek. "Vanaf dat moment kon u bij ons niet alleen terecht voor de laatste schoenmode, maar ook voor bijvoorbeeld schoenaanpassingen, steunzolen en orthopedische schoenen."

Sinds 2006 genieten Hennie en Alie Leemreise van hun welverdiende rust. Het bedrijf is actief en groeit nog steeds. Per 1 januari 2010 is Harm Scholten, eveneens orthopedisch schoentechnicus, als mede-eigenaar aan het team van Leemreise toegevoegd.
"In 2011 hebben wij ons zorggebied vergroot en zijn wij een voetencentrum aan de Van Oldenbarneveltstraat in Elst (Gld) gestart. Hier kunt u ook voor al uw voetklachten terecht. In 2019 was het wederom tijd voor een grote verbouwing om de winkel en werkplaats uit te breiden. Hierbij hebben wij onze twee panden in Gendt samengevoegd."

Momenteel bestaat het team uit 5 orthopedische schoentechnici, 5 verkoopmedewerksters, een maatnemer elastische kousen, een medisch-pedicure en 2 productiemedewerkers orthopedie. Inmiddels zijn wij actief in Gendt, Elst, Nijmegen en Zutphen.
Na ruim 60 jaar zullen wij zeker niet stil gaan zitten. We willen graag verder innoveren en samenwerken. Uiteraard doen we dit graag voor u, maar ook samen met u. Nu vieren wij samen met u ons 60-jarig jubileum van maandag 21 tot zaterdag 26 november! Iedereen krijgt een kleine attentie. Daarnaast krijgt u op het tweede paar schoenen 60% korting."

Zien wij u in onze winkel? Dan maken we er samen een feestje van!