Een lichtje voor jou... (foto: Rita Oostendorp)
Een lichtje voor jou... (foto: Rita Oostendorp) Foto: Rita Oostendorp

Herdenken van overledenen in Angeren

ANGEREN - November is de maand waarin we stilstaan bij de overledenen. We deden dat in de Kleine Kerk aan de Dijk in Angeren met Allerzielen. Katholiek en Protestant tezamen en voor wie maar mee wilde doen. 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden traditioneel in Protestantse kring de overledenen herdacht. Er worden namen genoemd van hen die het afgelopen jaar zijn overleden in de Protestantse Gemeente. Er is de gelegenheid om voor hen een kaars te branden. Maar ook voor andere overledenen die in onze gedachten zijn.  
De gedachteniszondag , zoals deze zondag genoemd wordt is dit jaar op 20 november. Thema dit jaar: ‘Levensdraden die ons verbinden’. We luisteren naar muziek, zingen zelf en luisteren naar gedichten en teksten. Fijn, dat Melissa Leijser, een jonge zangeres komt zingen. Zij zingt onder andere het zelfgeschreven lied ‘Zo ver weg’.

De dienst van zondag 20 november is een meditatieve dienst. Welkom om met ons mee te gedenken of gewoon maar aanwezig te zijn en te mijmeren. Na de dienst bent u welkom een kop koffie of thee mee te drinken als u daar zin in hebt. De dienst is in de  Molenstraat 1, Angeren en begint om 10.00 uur. Ds. Els de Clercq.