(foto: Jenneke Coenen)
(foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Filmavond - Druk

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering zondag 20 november 10 uur, ds. Jan ter Avest, Rheden. Online via kerkdienstgemist.nl. Iedere vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur. Avondwake Oekraïene ‘Vrede voor iedereen’, elke woensdag 17.30-18 uur. WELKOM!

Donderdagavond 24 november staat een interessante, leuke, ontroerende film geprogrammeerd. ‘Druk’ (2020, 117 min., Thomas Vinterberg) om 20.00 uur in de pleinzaal van de Protestantse Kerk. 

Een komisch drama over een kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan een gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt volgens een psycholoog de remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden. De eerste resultaten zijn bemoedigend, maar waar eindigt dit experiment? De film is gekozen in het kader ‘Leren en beleven’. Na vertoning zullen we voor wie wil de betekenis en relevantie van de film bespreken. 

De toegang is gratis. Maar er worden kosten gemaakt zoals aanschaf van de film, het verwarmen van de kerk, koffie en het in stand houden van deze filmavonden. Daarvoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Introducees zijn ook welkom. Zegt het voort… 

Om te noteren: 29 december 15.00 uur - Kinderkerstvoorstelling ‘Mijn leven is een circus’(8+, 2021, 105 min. Miryam Bouchard). Ria Berends & Adriaan Huson.