Afbeelding
Foto:

Grote inzamelingsactie voor de Voedselbank Overbetuwe en Lingewaard

LINGEWAARD - Na het enorme succes van de afgelopen jaren organiseren wij ook dit jaar een grote inzamelingsactie voor de Voedselbank Overbetuwe en Lingewaard. Grote inzamelingsactie op 9 en 10 december voor de Voedselbank Overbetuwe en Lingewaard, dat doen we samen.

De actie wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken uit Overbetuwe en Lingewaard (Molukse, katholieke en protestantse kerken), Stichting Leergeld Oost Betuwe, de Rotaryclubs en Interact (de jongerentak van de Rotary). Vorig jaar stonden we met maar liefst 250 vrijwilligers (jong en oud) bij 19 supermarkten in Overbetuwe en Lingewaard. Zowel de samenwerking als de opbrengst (1263 bananendozen vol met artikelen met een waarde van € 46.805 (inclusief riante giften van de supermarkten zelf)) was een groot succes. Dit jaar willen we graag bij alle 26 supermarkten van Overbetuwe en Lingewaard de Voedselbankactie organiseren. Daar hebben wij uw hulp voor nodig.

Uw bijdrage voor de 
Voedselbank op 9 en 10 december

Juist in deze tijd wordt er steeds meer beroep gedaan op de Voedselbank. Op vrijdagmiddag 9 en zaterdag 10 december kunt u naast uw eigen boodschappen bij uw deelnemende supermarkt ook iets kopen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij uw portemonnee. Ook artikelen uit uw voorraadkast kunt u deze dag bij ons inleveren en natuurlijk uw DE-punten.

Uw bijdrage is van harte welkom. Wij zorgen ervoor dat de actie corona-veilig wordt georganiseerd en dat de artikelen die u koopt bij de Voedselbank worden afgeleverd. Een financiële bijdrage kunt u storten op NL61Rabo0104083255 ten name van van de Voedselbank onder vermelding van Voedselbankactie Over-Linge dec 2022.

Meedoen als vrijwilliger?
Dat kan, graag zelfs!

Wilt u naast het geven van enkele artikelen als vrijwilliger meedoen aan deze actie dan juichen wij dat van harte toe. Wij staan vrijdag 9 december van 16-20 uur en zaterdag 10 december in twee tijdsbestekken van vier uur (10.00-14.00 uur en 14.00-18.00 uur) in zoveel mogelijk supermarkten in Overbetuwe en Lingewaard. Per tijdsbestek zijn wij met vier mensen aanwezig (om klanten te informeren bij binnenkomst, om de kraam in de winkel met voedselbankartikelen te bemensen en om de artikelen in ontvangst te nemen). Per supermarkt hebben we dus twaalf mensen (jong en oud) nodig. Uw/jouw hulp (voor een shift van vier uur) is van harte welkom. Als je het leuk vindt om te helpen geef je dan uiterlijk 25 november op bij Wichert van Olst (e-mail: wvanolst@kpnmail.nl, telefoon 06 83116898) met vermelding van je naam en eventuele voorkeur van tijd en supermarkt.

Samen staan we sterk voor de mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank Overbetuwe en Lingewaard.

Afbeelding