Instructie door Tom Maassen. (foto: Jolanda van den Bos)
Instructie door Tom Maassen. (foto: Jolanda van den Bos) Foto: Jolanda van den Bos

Clinic dynamictennis in Gendt

Algemeen

GENDT - Op 26 november houdt de dynamictennisgroep in Gendt een clinic in sporthal Walburgen.

Deze wordt volledig verzorgd door de DTBN en gegeven door twee bondstrainers. Totaal doen er 28 spelers en speelsters uit Elst, Bemmel, Huissen, Angeren, Haalderen en Gendt hieraan mee. Zij krijgen van de trainers tips en tricks om hun spel te verbeteren.
Ook zullen de trainers na afloop een demonstratie geven van hun kunnen. De clinic begint om 11.00 uur en is 13.30 afgelopen. De toegang is voor iedereen vrij.

Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met dynamictennis, voor de meeste is het nog steeds een onbekende sport. Het is een soort minitennis met aangepast materiaal en wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. De ervaring leert dat als men dit spel een keer gespeeld heeft men er zeer enthousiast over is en meteen lid van de groep wordt.
Dynamictennis wordt gespeeld door alle leeftijden en kan ook tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Doordat we met lichte materialen werken is het in tegenstelling tot gewoon tennis nagenoeg vrij van blessures, er zijn diverse oud tennissers die overstappen naar dynamic tennis.

“In Gendt spelen wij op de dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur en op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee wat bij de prijs is inbegrepen. Wij zijn een onderdeel van het SWOG zodat de contributiegelden laag kunnen blijven.
Verder word je lid van de dynamictennisbond zodat, indien men dit wil, mee kan doen aan competitie of toernooien. Ook krijg men korting indien men een eigen racket zou willen. Ook zijn de eerste vier keer gratis om te kijken of deze sport je bevalt. Voor verdere inlichtingen kan men de site bezoeken. Nieuwsgierig geworden? Loop op onze speelmomenten eens binnen.”