Sint reikt Orde van de Kindervriend uit aan Walburgen Beweegt. (foto: Sjaak Veldkamp/Groeten uit Gendt)
Sint reikt Orde van de Kindervriend uit aan Walburgen Beweegt. (foto: Sjaak Veldkamp/Groeten uit Gendt) Foto: Sjaak Veldkamp/Groeten uit Gendt

Sints ‘Orde van de Kindervriend’ naar Walburgen Beweegt

Algemeen

GENDT - Dit jaar reikte Sinterklaas op 13 november, tijdens de intocht in Gendt, voor alweer de zesde keer de ‘Orde van de Kindervriend’ uit. Dit is een initiatief van Stichting Intocht Sinterklaas Gendt om initiatieven, groot én klein, voor kinderen te promoten. 

Deze orde wordt uitgereikt aan een instantie, vereniging, stichting of persoon die zich inzet voor kinderen in de breedste zin van het woord. De ‘Orde van de Kindervriend’ is dit jaar weer uitgereikt door Sinterklaas, en wel aan Walburgen Beweegt. Natuurzwembad Walburgen bestaat al sinds 1961. Daarin zaten jaren dat er veel mensen gingen zwemmen. 

Maar er zijn ook jaren geweest dat het minder druk was bezocht en het erg slecht ging met het zwembad. Samen met de gemeente heeft een enthousiaste groep vrijwilligers ervoor gezorgd dat je er nu niet alleen kunt zwemmen, maar dat je er ook van alles aan sport kunt doen. Expeditie Robinson, Beachvolleybal, Krolf, Kubb en sinds dit jaar ook een heuse Calisthenics Baan. Dit jaar waren er dagen dat er meer dan 800 en soms wel 1000 mensen kwamen!

Omdat het Walburgen Beweegt lukt om verenigingen, bedrijven, maar ook gezinnen, families en scholen, en dus ook heel veel kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen, geeft Sinterklaas dit jaar de Orde van de Kindervriend aan Walburgen Beweegt. Enkele vrijwilligers waren aanwezig bij de intocht van Sinterklaas en namen de Orde met veel plezier en verbazing in ontvangst.
Sinterklaas en zijn Pieten bedanken Walburgen Beweegt voor de inspanningen en hopen dat families, scholen, maar vooral de kinderen in Gendt nog jaren op Walburgen kunnen bewegen.