SWL jongerenwerk neemt deel aan programma Join Us, iedereen tussen de 12 en 18 jaar is welkom! (foto: Simon Maage/unsplash)
SWL jongerenwerk neemt deel aan programma Join Us, iedereen tussen de 12 en 18 jaar is welkom! (foto: Simon Maage/unsplash) Foto: Simon Maage/unsplash

SWL Jongerenwerk doet mee aan landelijk programma Join Us

Algemeen

LINGEWAARD - Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 8 procent van de jongeren zich elke dag alleen. Dat zijn zo’n 200.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er vanaf nu ook in gemeente Lingewaard voor deze jongeren!

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In gemeente Lingewaard start Join Us in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard. Op 10 november is er een groep gestart voor jongeren tussen 12 en 18 jaar.
Iedere twee weken op de donderdagavond ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn de jongerenwerkers aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. En nieuwe jongeren zijn altijd welkom!

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Amsterdam, Twenterand, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. 

De eerstvolgende bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 24 november van 19:00-21:00 op de Cuperstraat 9 in Bemmel. Meer informatie of persoonlijke vraag? Bel jongerenwerker Maarten: 06 49881089