(foto: Ivo Hilgenberg Fotografie)
(foto: Ivo Hilgenberg Fotografie) Foto: Ivo Hilgenberg Fotografie

Professioneel schoonmaken?

Dat leer je bij NESO in Bemmel!

BEMMEL - In Bemmel opent op 24 november het allereerste opleidingscentrum voor de schoonmaak. NESO is opgericht door schoonmaakexperts Jeroen en vader Kees Aalberts. NESO betekent afgekort Nederlandse Eerste Schoonmaak Opleiding.

“Wij nemen schoonmakers serieus!” vertelt Kees. “Iedereen die het vak wil leren is welkom bij NESO. Bij ons komen de cursisten dus in een mooie ontvangstruimte met fijne stoelen. We hebben allerlei ruimten nagebouwd, zodat de cursisten veel praktijkgericht kunnen oefenen.”

Op de begane grond begint dat al met een nagebouwde recreatiewoning, compleet met bestek in de lades, opgemaakte bedden en snuisterijen in de kasten. De wanden zijn halfhoog zodat de docenten en examinatoren goed mee kunnen kijken zonder in de weg te lopen. “Over alles hebben we nagedacht” vertelt Kees terwijl hij een toilet laat zien. “We hebben veel net wat ruimer opgezet zodat je op afstand goed mee kunt kijken. En alle kamers en lokalen hebben glazen wanden. We zijn trots op onze ziekenhuiskamer, met alles wat je in een ziekenhuis ook tegenkomt.”

In de grote hal liggen allerlei soorten vloeren met alle mogelijke soorten zeil, natuursteen en tegels. Er zijn twee zeer realistische klaslokalen (compleet met kauwgum onder de tafels), een hotelkamer, een kantoorruimte en meer. “De schrobmachines en materialen om mee te oefenen kregen we van sponsoren. Je vindt hier alles wat een schoonmaker in de praktijk ook tegen kan komen, inclusief de middelen die je niet meer mag gebruiken. Want hier mogen ze nog fouten maken, straks niet meer.”

NESO bv, De Kazematten 22, 6681 CS Bemmel; 0481 463147.