Pieten spelen naast Sint een hoofdrol komende zondag in centrum van Huissen. (foto: Karin Sluiter, Huissen)
Pieten spelen naast Sint een hoofdrol komende zondag in centrum van Huissen. (foto: Karin Sluiter, Huissen) Foto: Karin Sluiter, Huissen

Alle kinderen welkom in het Pietenhuis aan de Langestraat

Zondagmiddag in Huissen wordt een heerlijk ouderwets Sinterklaasfeest!

HUISSEN – Koopzondag 27 november staat het centrum van Huissen helemaal in het teken van Sinterklaas. Het wordt een geweldig kinderfeest! Veel lieve en ook wel ondeugende Pieten dwalen doldwaas door de winkelstraten van Huissen en ze zullen vooral de kinderen vermaken met hun grappen en grollen. En ook verwennen met lekkers. Bovendien kunnen de kinderen met het Pietenletterspel leuke cadeautjes winnen.

De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In het Pietenhuis aan de Langestraat 42 (naast La Differenza) heeft zich een flink aantal Pieten verzameld. Hier helpen zij vanaf 14.00 uur de kinderen met allerlei activiteiten. Er zijn veel gezellige activiteiten: je laten schminken, het zetten van glittertattoo’s tot aan je haar laten doen door een heuse kapster. De disco-Piet draait de mooiste Sinterklaasliedjes. Verder kun je in de teken- en knutselhoek de mooiste tekening of knutsel maken voor de jarige Sint. En wat te denken van een spellencircuit met onder andere zaklopen en het bouwen van een toren van pakjes. Wil je even uitrusten? Dan is er een filmpje.

Pietenletterspel:
doe mee en win!

Alle kinderen kunnen al vanaf deze week meedoen aan het Pietenletterspel: een speurtocht door het centrum van Huissen. Bij deelnemende ondernemers moet een letter worden gezocht en ingevuld worden op een formulier. Alle letters gevonden? Ze vormen samen een woord. Breng het formulier met de oplossing naar het Pietenhuis, waar zondag 27 november om 16.00 uur de winnaars worden bekendgemaakt. Haal dus snel een deelnameformulier bij een van de deelnemende winkels. Dat kan nu al!

Sinterklaas heeft speciaal voor de kinderen in Huissen de beste Pieten gestuurd. En heeft beloofd ook zelf die middag naar het Pietenhuis te komen. Er is een speciale stoel voor de Sint gemaakt. Voor alle kinderen heeft hij aan het einde van de dag een lekker Sint-cadeautje!

Chocoladeletters versieren

Woensdag 30 november kunnen de kinderen van 14.00 tot 17.00 uur in het Pietenhuis chocoladeletters versieren, een activiteit van La Differenza ijs en chocolade. De kosten hiervan bedragen vijf euro. Aanmelden hoeft niet, ieder kind is welkom.