Loco-burgemeester Johan Sluiter kwam met men gezellig gesprek en een copy van de trouwactie. (foto: Sjaak Veldkamp)
Loco-burgemeester Johan Sluiter kwam met men gezellig gesprek en een copy van de trouwactie. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Felicitaties voor diamanten echtpaar uit Gendt

GENDT - Schriftelijke felicitaties waren er van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de Gelderse Commissaris van de Koning John Berends. Leo (86) en Diny (82) van Schaijk waren afgelopen woensdag 60 jaar getrouwd. 

Loco-burgemeester Johan Sluiter kwam het diamanten echtpaar namens het college persoonlijk feliciteren. Hij bracht een copy mee van hun trouwactie van de gemeente Gendt.
“Wat zijn jullie momenten in die zestig jaar”, is de vraag van Sluiter als opening. Gesprekstof was er genoeg. Leo trapt af. Zestig jaar geleden werd op hun trouwdag de klinkers uit de Nijmeegsestraat én voor de kerk vervangen door asfalt. Loopplanken moesten hun trouwschoenen schoon houden.

De gezamenlijke herinneringen van de accordeonist Leo van Schaijk mochten van het Gendtse echtpaar niet ontbreken. Huissen werd zo zoetjesaan een ‘lokaal' onderonsje. Van Schaijk heeft als bouwvakker van de toenmalige aannemer Gerard Nijenhuis onder meer de bouwontwikkeling op De Zilverkamp meegemaakt. Bij Leo en Diny kwamen veel gezinnen en woningen terug in hun gedachte. Cultureel kwamen Huissense coryfeeën op de gezellige praattafel. De loco-burgemeester uit Huissen hoefde alleen maar in te koppen.