Ingezonden brief

Uren huishoudelijke hulp
onjuist bepaald

Het blijkt dat er fouten zijn gemaakt bij het bepalen van het aantal uren huishoudelijke hulp. Zo blijkt ook uit berichtgeving in de media. Het is triest dat er door extern onafhankelijk onderzoek is vastgesteld, dat er bij het bepalen van het aantal uren huishoudelijke hulp onjuiste normen zijn/ worden gehanteerd.

Uit de media vernemen wij voorts, dat het Lingewaardse college zich nog beraadt op vervolgstappen welke bestaan uit: óf we onderbouwen het huidige protocol beter óf we gaan een nieuw protocol gebruiken. De gemeente heeft de wettelijk verplichting om goed voor haar burgers te zorgen. De Cliëntenraad WWB Lingewaard vindt dat het college van B&W én de Raad zich hiertoe ten volle voor moeten inzetten en dat zij niet allerlei constructies, onder het mom van “bezuiniging”, moeten bedenken ten koste van hulp aan de zorgvragers.

De Cliëntenraad is van mening dat er te allen tijde een eerlijk en rechtvaardig protocol moet komen, dat is afgestemd op de werkelijke behoefte (maatwerk) van de zorgvrager.

Bent u ook gekort op het aantal uren huishoudelijke hulp en bent u hierin te kort gedaan? Stuur dan opnieuw een aanvraag, via een 'meldingsformulier', naar de gemeente voor ondersteuning in huishoudelijke hulp. Hoe, kijk dan op https://www.lingewaard.nl/hulpvraag-wmo of bel de gemeente via het telefoonnummer 026-3260111 (kies voor Wmo)

Wilt u eerst meer onafhankelijke en vrijblijvende informatie, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Zie onze website https://www.cwwb.nl.
De Cliëntenraad kan zo nodig eventueel bemiddelen met juridische ondersteuning.

Stichting CWWB.