Afbeelding
Foto:

Het enige echte puistenspreekuur in Huissen:

‘Waarom heb ik acne en die ander niet?’

HUISSEN - Je zit nog midden in de pubertijd, maar komt steeds weer tot de conclusie dat jij de enige bent met pukkels. Geen puist te zien bij je klasgenoten…

Of je bent de pubertijd allang voorbij, maar je huid denkt van niet. Elke ochtend is het een verrassing wat je in de spiegel ziet. Wordt het een dag zonder puistjes? Of een dag met een dikke laag make-up om er nog enigszins toonbaar uit te zien?

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne wordt veroorzaak door een samenhangend proces van hormoonveranderingen, verhoogde talgproductie, verdikking van de bovenste huidlaag en toename van een bepaalde bacterie. Daarom ontstaat acne vaak in de puberteit, maar ook bij jonge vrouwen. Je hormoonhuishouding verandert en dat heeft invloed op je talglieren; ze worden groter en gaan meer talg produceren. De talg is wat stugger en blijft als propje in de huid zitten.

Schaamte, onzekerheid, moeite met lichamelijk contact… Onderschat de impact van acne op het dagelijks leven niet.
Maar waarom krijgt de een acne en de ander niet? Of waarom krijg je puistjes terwijl je de puberteit allang voorbij bent? Blijkbaar reageert de talgklier niet bij iedereen op hormoonveranderingen. De ene puber gaat puistvrij door het leven, de ander wordt geplaagd met mee-eters en pukkels. En dat heeft niets te maken met hygiëne of leefgewoonten. Acne wordt veroorzaakt door een intern proces.

Wat je vooral niet moet doen bij acne…

Pulken, scrubben en allerlei verschillende middeltjes proberen… Niet doen! Hierdoor is de kans groot dat je huid onrustig wordt met nog meer puistjes als gevolg. Een acnehuid is gevoelig en snel geïrriteerd. Dus wees mild voor je huid. Probeer het gebruik van foundation of concealer te beperken. Hierin zitten vaak stoffen die acne verergeren.

Acnetherapie, wel of niet zinvol?

 Ben je onzeker over je acne? Weet je niet of je de goede producten gebruikt of zie je geen verbetering? Of ben je bang dat je puistjes littekens veroorzaken? Dan kan acnetherapie zinvol zijn. Op basis van jouw vorm van acne en je persoonlijke situatie kan acnetherapie helpen je huid te verbeteren.

Acnetherapie is gericht op het verwijderen en voorkomen van verstoppingen in de huid, het voorkomen van littekens en begeleiden bij huidverzorging. Dan zul je zien dat je acneklachten afnemen en je je weer zekerder voelt.
Wij hebben gediplomeerde acnespecialisten waardoor de therapie mogelijk voor vergoeding in aanmerking komt. (check altijd de voorwaarden van je zorgverzekering)

Tip: Het puistenspreekuur iedere vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur

 Kom op vrijdag naar ons gratis acnespreekuur voor een persoonlijk huidadvies bij acne. Geheel vrijblijvend en gratis. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of loop geheel vrijblijvend tussen 16.00 en 17.30 bij ons binnen.