Kerkje van Gendt. (foto: Lian Steenhof)
Kerkje van Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 27 november is het 1e Advent. De weken waarin we toeleven naar Kerst. Op deze zondag gaat ds. Dorst uit Nijmegen voor in het kerkje van Gendt aan de Torenlaan. 

De diaconale collecte tijdens deze dienst is bestemd voor 'Wilde Ganzen'. Zij stellen elke week een project centraal. Misschien heeft u het wel eens op tv gezien. Deze keer is dat Vrouwenemancipatie in Nepal. Een belangrijk project.  

Armoede is vaak niet op te lossen door één probleem aan te pakken. In Nepal worden met name achtergestelde vrouwen gemotiveerd om voor zichzelf op te komen en niet meer afhankelijk te zijn van anderen. Met een veelomvattend project gaat de hele gemeenschap vooruit.

De Nepalese organisatie 'Green Foundation' wil dat er een mentaliteitsverandering komt bij deze arme families. Om te slagen in het leven moeten ze zich bewust worden van het belang van onderwijs, opkomen voor jezelf, niet meer afhankelijk willen zijn van anderen en vrouwen dezelfde rechten geven als mannen. Dit wordt op verschillende manieren aangepakt. Door het opzetten van spaargroepen, verbeteren van landbouwkennis, trainingen in organisatie en bestuur. Het is een prachtig project wat de armoede van mensen groots aanpakt. 700 mensen kunnen hier van profiteren.

"Willen jullie Vrouwenemancipatie in Nepal ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Wilde Ganzen Nepal. Wij zullen het geld dan overmaken."