De dames zijn vlijtig aan het breien, haken én kletsen!
De dames zijn vlijtig aan het breien, haken én kletsen! Foto: Gerrie Schluter

‘Het gaat erom dat je samen bezig bent’

Algemeen

HUISSEN - Sinds acht jaar komen er wekelijks inwoners bijeen om gezellig samen te breien of haken. Er is nog plek voor nieuwe breiers/hakers. Oprichter Gerrie Schluter vertelt: 

“Iedereen is welkom. We zitten op de dinsdagochtend in Haalderen en sinds januari op donderdagavond in ’t Convent in Huissen Centrum. We zijn hier erg blij mee, want de locatie is goed verlicht en we hebben veel ruimte tot onze beschikking. We hebben steeds een groep van ongeveer tien mensen, die elke keer hun eigen brei of haakwerk meenemen. Of ik zeg altijd: ‘alles met draadjes’. De meeste mensen komen wekelijks en er sluiten regelmatig nieuwe mensen aan, hartstikke leuk!”

Gezelligheid is het belangrijkst

“Het gaat vooral om de gezelligheid en niet dat je de prachtigste brouwsels maakt. Samen bezig zijn en samenkomen dat schept een band. Zo haalt een dame uit Arnhem elke week een andere dame uit Huissen op. Er worden nieuwe vriendschappen gemaakt. Ik hoor vaker de eerste keer: ‘ja maar ik kan niet breien’. Kan niet bestaat niet! Je kunt het leren. De deelnemers komen vaak met vragen en ik help hen op weg waar ik kan. Maar er zijn ook mensen die een kei zijn in breien. Zo helpen we elkaar. En de leeftijd maakt niet uit. De jongste deelnemer is 35 jaar, de oudste 86!

Je kunt altijd een keer komen kijken, er is materiaal aanwezig. Je kunt het proberen en mee naar huis nemen.”

Brei–haakcafé: elke dinsdag 9.30-11.30u dorpshuis De Tichel Haalderen. Elke donderdag 19.00-21.00 uur ’t Convent, Raadhuisplein 1, Huissen. Meer info op swlingewaard.nl/activiteiten