Samenwerkingspartners ondertekenen convenant.
Samenwerkingspartners ondertekenen convenant. Foto: Hiltje Karrenbeld

Samenwerkingsafspraken Gezinsondersteuning Lingewaard

Algemeen

LINGEWAARD - Een nog intensievere samenwerking. Dat is waar VGGM, Praktische Gezinsondersteuning Sante Partners, Gezinsondersteuning Stichting Welzijn Lingewaard en Buurtgezinnen voor tekenden op 17 november jl.  Het doel van de samenwerking is om op een laagdrempelige manier én op korte termijn, kwalitatief goede en passende ondersteuning te geven aan gezinnen in Lingewaard. Zo kan zwaardere zorg zoveel mogelijk voorkomen worden. 

De samenwerking richt zich op gezinsondersteuning aan gezinnen die om de een of andere reden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit past binnen het Beleidsplan Sociaal Domein van de gemeente Lingewaard 2021 – 2024: ‘Iedereen hoort erbij’. Het draagt vooral bij aan de opgave om de preventieve en positieve kant van opgroeien en opvoeden te benadrukken en uit te bouwen.  

Wat betekent dit voor gezinnen? 

Het maakt voor ouders niet uit bij welke organisatie ze binnenkomen. Deze stemmen onderling en met ouders af welke ondersteuning het meest passend is. Organisaties kunnen onderling snel schakelen en werken indien gewenst ook naast elkaar in een gezin.