De drie genomineerden voor de Lingewaardse vrijwilligersprijs, met in het midden winnaar Willy Evers.
De drie genomineerden voor de Lingewaardse vrijwilligersprijs, met in het midden winnaar Willy Evers. Foto: Runak Sharaf

Willy Evers wint Vrijwilligersprijs

Algemeen

LINGEWAARD - Willy Evers van Walburgen Beweegt heeft de Lingewaardse Vrijwilligersprijs 2022 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Aart Slob tijdens het vrijwilligersgala op vrijdag 18 november. Dit jaar was het thema Vluchtelingen, Vrede en Vrijheid. 

Ongeveer 350 vrijwilligers in Lingewaard, die affiniteit hebben met bovenstaande thema’s, hebben het feest bijgewoond. Extra bijzonder was, dat dit de tiende keer was dat het gala plaatvond. Burgemeester Nelly Kalfs was niet aanwezig, maar schreef in het programmaboek: “Als burgemeester kan ik alleen maar trots zijn op al onze vrijwilligers. Doordat u zich vrijwillig inzet, maakt u Lingewaard en de wereld een beetje mooier.”

Ook wordt elke keer tijdens het gala de MBO-prijs uitgereikt: voor ondernemers die zich met hart en ziel hebben ingezet. Laat het nou toeval zijn, dat 18 november ook de Dag van de Ondernemer was! Daarom zijn, symbolisch, álle ondernemers in Gemeente Lingewaard in het zonnetje gezet. De Veron Lingewaard nam deze symbolische prijs namens alle ondernemers in ontvangst. 

Naast de prijsuitreiking was er een avondvullend programma met lokale en regionale artiesten. De avond begon met een fantastische lichtshow van Joey van Dijk. De dames van Funkengarde des SV Viktoria Goch dansten de sterren van de hemel, met een vleugje acrobatiek. En verder: Syrisch Koerdische muziek, flamenco, de Gente Kwekers, de Deurdweilers en de singer-songwriter Andrew Nicholas uit Gendt. 

De avond werd georganiseerd door De Gentenarren, Gemeente Lingewaard en Stichting Welzijn Lingewaard.