Alle nieuwe zwarte banders.
Alle nieuwe zwarte banders. Foto: Ivar Spanbroek

Record aantal zwarte banders

Algemeen

BEMMEL - Record geslaagden! Acht Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) leden zijn geslaagd voor een zwarte band of hoger(vervolg) dangraad. Een record voor de Bemmelse club.  

Na een zwaar en serieus trainingstraject waren alle kandidaten geslaagd tijdens de landelijke danexamen. Dit zijn zeer officiële examens die internationaal erkend worden door de Taekwon-Do wereldorganisatie en af worden genomen door vooraanstaande Taekwon-Do meesters/ specialisten.
Stijlfiguren, partner oefenvormen, breektesten, zelfverdediging en sparren kwamen allemaal aanbod. De zes nieuwe zwarte banders (1e dan); Lars, Len, Maartje, Lois, Edwin en Binh kunnen terug kijken op een mooi examen.
Alonzo wist na acht jaar 1e dan, de 2e dan zwarte band te behalen. Een knappe prestatie in combinatie met zijn militaire carrière, vaak in het buitenland.

En Arie Prins (57) die al meer dan 25 jaar bezig is met Taekwon-Do als student, als tkd leraar en als scheidsrechter (recent nog op het WK) wist zelfs de 4e dangraad te behalen. Vanaf 4e ben je internationaal Taekwon-Do instructeur. De club is dan ook supertrots op het resultaat. Taekwon-Do kan men beoefenen als sport of als zelfverdedigingskunst ongeacht leeftijd. De club staat onder leiding van internationaal erkende instructeurs met de 6e dangraad. Proeflessen zijn altijd mogelijk. Voor meer informatie zie www.tagelderland.nl.