Afbeelding
Foto:

Beleef magische avonden tijdens Internationaal

Lichtfestival Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Van 9 tot en met 17 december staat kasteel Doornenburg in het teken van licht! In samenwerking met Lumen in Art, specialist in internationale lichtfestivals in kastelen en kasteeltuinen in Europa, heeft kasteel Doornenburg voor de tweede maal de handen ineengeslagen om het festival te organiseren. 

Internationale kunstenaars uit onder andere Frankrijk, Zwitserland, Finland, Duitsland en Nederland komen naar Kasteel Doornenburg om hun lichtkunstwerken aan het publiek te laten zien. Deze editie van het Lichtfestival staat in het teken van Natuur en architectuur.

Natuurlijke lichtverschijnselen zijn een inspiratiebron voor vele kunstenaars, hierbij kun je denken aan: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De verschillende lichtkunstwerken versterken door hun originele spel van licht en schaduw de architectuur van het kasteel.

Er wordt rondom het kasteel en op het voorplein een route gecreƫerd waarlangs de bezoekers van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk lopen. Aangezien het om het gebruik van licht en reflectie gaat kunt u het festival alleen `s avonds bezoeken. De route is opgebouwd uit elf prachtige lichtinstallaties en toegankelijk voor rolstoelgebruikers (houd er wel rekening mee dat de route over onverharde paden gaat).

Kaarten voor het Internationaal Lichtfestival zijn online verkrijgbaar, maar ook aan de dagkassa. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsloten en een ticket biedt geen toegang tot het kasteel zelf. Kijk voor meer informatie en tickets op www.kasteeldoornenburg.nl