Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar ook voor jezelf.
Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar ook voor jezelf. Foto: Tim Marshall /Unsplash

Iets doen voor een ander én jezelf? Vrijwilligerswerk iets voor jou?

Algemeen

LINGEWAARD - De feestdagen zijn weer achter de rug, de kerstboom weer in de grond of in het vuur en we zijn het nieuwe jaar weer fris begonnen. Misschien wel met voornemens? Heb je tijdens de feestdagen stilgestaan bij wat je in het nieuwe jaar kunt doen? Voor een ander, maar ook voor jezelf? 

Kom dan eens praten bij Stichting Welzijn Lingewaard over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk! De eerste vijf nieuwe vrijwilligers die SWL mag verwelkomen, krijgen een leuke attentie.

Je bent flexibel in het aantal uren en de frequentie en bepaalt zelf wat je wel of niet wilt doen. De missie van SWL is dat iedereen mee mag doen in de samenleving. De mensen voor wie je je kunt inzetten, zijn dus erg divers. Zou je het liefst een gezin helpen met een ondersteuningsvraag? Of bijvoorbeeld mensen met een chronische ziekte? Iemand die taalhulp nodig heeft?

SWL zoekt samen met jou naar een geschikte match. Dat kan in elke woonkern van gemeente Lingewaard. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Soms doorloop je een korte training of cursus. Je wordt ondersteund door een professional van SWL of van één van de vrijwilligers van de ParticipatiePunten. Je wordt onderdeel van een team. Namelijk dat van de vrijwilligers van SWL, met in 2023 weer leuke activiteiten in het verschiet. Ook heeft SWL voor vrijwilligers de SWL Academie, waar interessante lezingen en workshops plaatsvinden.

“Is jouw interesse gewekt? Zou je graag meer info willen? Kijk dan op www.swlingewaard.nl. Daar vind je niet alleen de vacaturebank binnen SWL, maar ook staan er vacatures op van andere organisaties in Lingewaard die werken met vrijwilligers. Wil je een gesprek, mail dan naar meldpunt@swlingewaard.nl of bel 0882552555.”