De ondergrond van twee nieuwe kunstgrasvelden is bijna gereed. (foto: Sjaak Veldkamp)
De ondergrond van twee nieuwe kunstgrasvelden is bijna gereed. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Gemeente neemt clubgebouw SV Angeren onder handen

Algemeen

ANGEREN – De toegangspoort van sportpark De Poel zit voor voetballers en supporters op slot. De enige beweging kwam afgelopen week van een dragline. De ondergrond voor aanleg van twee kunstgrasvelden is op een haar na gereed. Terwijl SV Angeren een periode in Huissen en Doornenburg voetballen, kan de vereniging uitkijken op een grondig onderhoudsplan van het clubgebouw met uitbreiding van twee kleedkamers. 

Voor de klus heeft Lingewaard een budget van bijna 240.000 euro beschikbaar. Het onderhoudsplan valt samen met herinrichting van De Poel en woningbouw. Door het onderhoud nu uit te voeren wordt overlast voor de vereniging voorkomen, zo is de gemeentelijke redenatie.

Lingewaard is er op gebrand om de nodige werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar aan te sluiten of te combineren. Wethouder Johan Sluiter zegt in het collegebesluit dat er ook aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en toegankelijkheid. “Door gelijktijdig met de bouw van de twee nieuwe kleedkamers ook het geplande onderhoud in uitvoering te nemen ontstaat een totaal gerenoveerd club- en kleedgebouw en is planmatig onderhoud in de komende vijf jaar niet noodzakelijk.” Het tweede kunstgrasveld wordt gedeeld met de handbalvereniging.

Het onderhoud is geen vriendelijke geste, zo is Lingewaard zich bewust. “In de overeenkomst met de voetbalvereniging is de onderlinge onderhoudsplicht geregeld. De voorgestelde werkzaamheden behoren allen tot de onderhoudsplicht van de gemeente als terrein- en gebouweigenaar.” Het onderhoud is vastgelegd in een afgesproken kwaliteitsniveau. Om hier aan te voldoen is onderhoud noodzakelijk. Omdat de voorbereiding voor herinrichting al een paar jaar loopt zijn planmatige onderhoudswerkzaamheden op de Poel uitgesteld. De inhaalslag betreft de periode tot en met 2026. Lingewaard is nog in overleg met de voetbalvereniging en aannemer voor de start van de onderhoudswerkzaamheden.

Het budget komt uit de verkoop van grond aan een projectontwikkelaar. Er komen 43 woningen. Er worden 29 rijwoningen, 8 patiowoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De nieuwe woningen worden niet op het gasnetwerk aangesloten.