Nieuw leven voor kermis Haalderen?’

Algemeen

HAALDEREN - Tijdens de vergadering van Haalderen leeft! in december heeft de gemeente aangegeven dat de kermis in Haalderen voor exploitanten niet meer rendabel is en zij niet graag meer op de kermis van Haalderen staan. Hierdoor heeft er een verschraling van de attracties plaatsgevonden. 

Tegelijkertijd heeft de gemeente enkele jaren geleden een peiling gedaan bij de inwoners van Haalderen om te achterhalen hoe de animo van de kermis eruit ziet. De animo was 50/50 verdeeld. De respondenten die nog graag naar de kermis gaan, hadden alle verschillende ideeën over hoe de kermis nieuw leven ingeblazen kon worden. Hierdoor is er door de gemeente geen eenduidig beleid te maken.

In de laatste vergadering heeft de gemeente Lingewaard dan ook aangegeven dat de kermis enkel georganiseerd kan worden indien een groep inwoners een initiatief wil ontwikkelen om de kermis meer leven in te blazen. Indien er geen animo is, zullen er de komende jaren geen kermissen worden georganiseerd. Platform Haalderen leeft! begrijpt de keuze van de gemeente, maar wil achterhalen of er inwoners zijn die zich hier hard voor willen maken.

Bent u één van de respondenten of heeft u interesse om de kermis nieuw leven in te blazen en dit samen te organiseren met de gemeente? Meld u dan aan middels een mail naar haalderenleeft@gmail.com of neem contact op via onze website www.haalderenleeft.nl. Bij onvoldoende animo zal de kermis in Haalderen helaas verdwijnen.