'Het nuttige en het aangename'.
'Het nuttige en het aangename'. Foto: vrijwilliger

Grootste opbrengst zwerfafval Huissen

Algemeen

HUISSEN - Als je leest dat het gaat om een grote opbrengst dan denk je vaak aan iets positiefs. Helaas was de ervaring afgelopen zaterdag wel anders. Met twintig vrijwilligers gingen we op pad om op verschillende plaatsen in Huissen op te ruimen en allemaal kwamen ze verbaasd en teleurgesteld terug naar de verzamelplek. 

Nog nooit, sinds het bestaan van de zwerfafvalbrigade in Huissen, lag er zoveel zwerfafval. Een aantal van de groep had de dag erna spierpijn, want door de vele regen waren de zakken erg zwaar. Een mooie workout zou je zeggen, maar als dit het begin van 2023 moet zijn dan hadden we dat liever anders gezien. Hopelijk wordt het per 1 april beter als ook het statiegeld wordt ingevoerd op blikjes. Wij kijken er erg naar uit.

Er was wel weer veel waardering van mensen vanuit de auto of op de fiets. Die ene duim of compliment doet een vrijwilliger goed die hier ook zijn of haar kostbare vrije tijd in stopt.
Op de Molenweide was het ook bar en boos. Maar om toch met iets positiefs af te sluiten waren de twee vrijwilligers die daar aan de slag zijn geweest beloond met een kop koffie en een gebakken visje. Dankbare blijk van waardering door de visboer en oliebollenkraam op de Molenweide!
Daarnaast zijn we de gemeente dankbaar voor de financiƫle bijdrage voor de jaarlijkse attentie voor alle vrijwilligers van deze mooie en enthousiaste groep!

Mocht je ook af en toe tijd hebben op de eerste zaterdag van de maand tussen half 10 en half 12 en je steentje bij willen dragen, neem dan contact op via natasjaalards@gmail.com. De natuur zal je dankbaar zijn!