Winnaars Pistoolnacht 2023.
Winnaars Pistoolnacht 2023. Foto: Frank Streng

Pistoolnacht kon eindelijk weer

Algemeen

BEMMEL - Eindelijk kon er weer een Internationale Pistoolnacht plaatsvinden bij sv. Op de Korrel te Bemmel. Helaas waren er wel wat ziekmeldingen, maar dat blijft in deze tijd van het jaar. 

De deelnemers konden niet wachten om van start te gaan op de vrijdagavond. Om 22.15 uur vond de loting van de baanindeling plaats, waarna de voorzitter het openingsschot deed en de schutters van start gingen.

Luchtpistool Vrijstaand

Het eerste uur is altijd even inkomen. Niet te hard van stapel, want het is dan nog een lange weg. Verrassend om te zien was dat de uiteindelijke podium schutters aanvingen met een exact gelijke score. Ze lieten elkaar daarna dan ook niet meer los. Bob stond zijn mannetje en wist na de eerste paar uur zijn positie niet meer uit handen te geven. Om de plaatsen 2 en 3 was het lange tijd spannend en Ben krabbelde flink op na een moeizame start. Hij ging in de eerste uren van positie 8 naar het gevecht om de tweede plaats. Helaas kon hij dit niet vasthouden en zakte terug tot net naast het podium. Halverwege de nacht was het podium achteraf duidelijk, namelijk Eric voor zilver en Marc-Phillip op de bronzen positie.

Luchtpistool Opgelegd

Bij de vier opgelegd schutters was de spanning voor de posities wat minder. Willem pakte de kop na de eerste schoten en gaf deze niet meer af. Joop kwam op zijn beurt langzaam richting de scores van Jeroen, maar het onderlinge verschil bleef redelijk constant.
Rond 11.00 uur op de zaterdag vond de prijsuitreiking plaats en mocht Bob Linders de Siefkes Financieel Advies wisselbokaal in ontvangst nemen, als overall winnaar. Voor meer info en wedstrijdverslag ga naar www.svopdekorrel.nl.