Bezinningscentrum Herberg De Aandacht sluit deuren

HETEREN - Op zaterdagmiddag 14 januari sluit bezinningscentrum Herberg De Aandacht de deuren. Dit gebeurt met een boekpresentatie, een optreden van een zandkunstenares, live muziek en ontmoeting met een hapje en een drankje.

In oktober 2015 ging Herberg De Aandacht open. Zeven rijke jaren volgden, met een breed scala aan activiteiten. Heel veel mensen, kerkelijk en niet-kerkelijk, hebben hun weg naar de Herberg gevonden en daar genoten van onze activiteiten. Dat stemt tot grote dankbaarheid.

Desalniettemin is het team van de Herberg tot de conclusie gekomen dat er een zeker verzadigingspunt is bereikt. Niet omdat we niet gelukkig meer zijn met onze activiteiten, want die voorzien nog altijd in een behoefte. Wel hebben we gemerkt dat onze bezoekerskring, hoe trouw deze ook mag zijn, beperkt blijft. Bovendien is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. En last but not least is het pastoraal team erg klein geworden.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Herberg De Aandacht in 2023 zal ophouden te bestaan. Het programma wordt ondergebracht in het aanbod van de parochie H. Maria Magdalena en is te vinden op www.rkparochiemariamagdalena.nl.

Omdat goed afscheid nemen belangrijk is, nodigen wij iedereen graag uit voor een gezellige en inspirerende slotmiddag op zaterdag 14 januari, in de kerk naast de Herberg. Deze duurt van 14.00-17.00 uur.

Tijdens deze middag presenteert pastor Victor Bulthuis zijn boek Schudden aan de psalmboom. Honderdvijftig pennenvruchten, een bundel gedichten op basis van de 150 psalmen. Zandkunstenares Hele Wieringa zal enkele daarvan verbeelden. Daarnaast is er zang van Inge en Lise van Marwijk.
De toegang is gratis. Opgeven is prettig in verband met de catering.

Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren; 026 - 472 36 39 (maandag en donderdag van 9.00 -12.00 uur); 06 – 33 33 17 46;  herbergdeaandacht@gmail.com.