(foto: Jenneke Coenen)
(foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

De kleine protestantse kerk in Huissen

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. 15 januari gaat voor ds. Margreet de Bree, Westervoort. Online te volgen via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne ‘Vrede voor iedereen’. Welkom!

De kleine protestantse Kerk in Huissen. Onze kerk. Wat betekent die voor u? Is het een plek waar u God vindt? Waar u gelijkgestemden ontmoet? Waar u uitstijgt boven de waan van de dag? De waarde voor de kerk is voor iedereen anders. Maar feit is dat onze kerk voor veel mensen van grote betekenis is. Dat willen we graag zo houden!

Daarom is er ook dit jaar weer aandacht voor de Actie Kerkbalans. En niet alleen in onze kerk maar in alle kerken in Nederland. U ziet daarom vlaggen wapperen en hangen er posters waarop de tekst 'Geef vandaag voor de kerk van morgen'.

Waarom deze gezamenlijke actie van de kerken? Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk. De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de verwarming, de koffie, maar ook de diaconale- en maatschappelijke projecten kosten geld.

Maar wij in Huissen geloven ook in de kerk van vandaag. De kerk voor onze leden, voor mij en misschien ook voor u? Doe het, stap eens over de drempel. U bent van harte welkom! (Ria Berends, secretaris college van kerkrentmeesters).