Ingekleurde kerstkaarten sierden het 'decor' van de kerstbijeenkomst in Angeren.
Ingekleurde kerstkaarten sierden het 'decor' van de kerstbijeenkomst in Angeren. Foto: Marianne te Bokkel

Een simpele vraag als ‘hoe gaat het met je?’ is al helpend

Algemeen

ANGEREN - Met de nieuwe frisse start van 2023 gaan we toch nog even terug naar kerst 2022. In het Dorpshuis in Angeren vond namelijk een bijzondere kerstviering plaats, georganiseerd door de Sasa met financiële steun van Stichting Welzijn Lingewaard. 

Iedereen uit Angeren was er welkom en alle tafels waren bezet. Onder het genot van een warme lunch, koffie en thee, genoten de inwoners zichtbaar van het hartverwarmende samenzijn. Kinderen van de basisschool kleurden kerstkaarten in en deelden deze uit. Vier kinderen lazen hun kerstgedicht voor. Daarnaast hebben ds. Els de CLerq en pastoor Karel Donders een kerstgedachte uitgesproken.

Het thema eenzaamheid kwam ter sprake. Wat betekent het als je eenzaam bent met kerst? Voor wie zich alleen voelt, is het dorpshuis een warm nest. Maar niet iedereen doet hieraan mee. Eenzaamheid kent vele gezichten en komt voor bij jong en oud. “Omzien naar elkaar hoeft niet moeilijk te zijn”, vertelt Corry Wijlhuizen, voorzitter van de Sasa. “Een simpele vraag als ‘Hoe gaat het met je?’ is al helpend. En komt men niet graag naar een gonzend dorpshuis? Denk dan eens aan kleinschalige activiteit in de eigen buurt. Zoals samen oliebollen bakken in de buitenlucht, gezellig rondom een vuurkorf.” Want ook dat gebeurt in Angeren.

“Wilt u als inwoner meer weten over de activiteiten in Angeren? We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan door te mailen naar voorzitter@sasa-angeren.nl of te kijken op sasa-angeren.nl.”