Leerlingen krijgen op Produs alle aandacht die ze nodig hebben. (foto: Carlo Stevering)
Leerlingen krijgen op Produs alle aandacht die ze nodig hebben. (foto: Carlo Stevering) Foto: Carlo Stevering

Open dag bij Produs Praktijkonderwijs

ARNHEM - Produs Praktijkonderwijs houdt op zaterdag 21 januari open dag. Produs is er voor leerlingen die graag leren door te doen. Vrijwel alle leerlingen hebben na Produs een passende plaats op de arbeidsmarkt of ze leren door op het mbo.

Een belangrijke succesfactor zijn de kleine klassen, met maximaal zestien leerlingen (en bij de praktijkvakken nog minder). Hierdoor krijgen alle leerlingen de aandacht die zij nodig hebben. Dat leidt tot betere leerprestaties. De dag begint bij de mentor en aan het einde van iedere dag hebben één of twee leerlingen een coachingsgesprek met hun mentor. De mentor kan altijd terugvallen op het ondersteuningsteam.

Iedere leerling heeft een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan, dat regelmatig met de ouders wordt besproken. Ouders worden intensief bij het onderwijs van hun kind betrokken. "We doen het samen”, zegt locatiedirecteur Nicole Roseboom.

Het motto van Produs is ‘leren door te doen’. Er zijn veel praktijkvakken en stages. Bovenbouwleerlingen kunnen kiezen uit ruim twintig branchegerichte opleidingen in de sectoren detailhandel, groen, horeca, techniek en zorg. Ook kunnen leerlingen vmbo-deelcertificaten behalen en op Produs de Entree-opleiding voor het mbo doen. Vrijwel alle leerlingen behalen het landelijk erkende praktijkdiploma.

Op zaterdag 21 januari ben je welkom van 10.00 tot 13.00 uur. Je kunt alvast sfeer proeven en een paar minilessen volgen. Minilessen zijn er ook op donderdag 2 februari van 8.30 tot 10.30 uur. Het adres van Produs is Leidenweg 60 in Arnhem-Zuid. Info: www.produsarnhem.nl.